Általános Szerződési Feltételek

Foglalás és fizetési feltételek

A  foglalási összeget elektronikus úton, banki utalással lehetséges.  A helyszínen kézpénzben és bankkártyával is rendezheti a fennmaradó összeget. A foglalás alkalmával az utas kijelenti, hogy ismeri az utazási szolgáltatásra vonatkozó jelen Általános Feltételeket, melyeket előzőleg figyelmesen áttanulmányozott, és teljes mértékben elfogadja azokat. Ily módon az Általános Feltételekben foglalt összes rendelkezés jogilag kötelező erővel bír mind az utasra, mind pedig a zengoszallas.hu- ra nézve.

Fizetés és lemondási feltételek:

– Az előre fizetést követően 2 napon belül a szállás értékének  50% -át foglalóként utalni kell a megadott bankszámlaszámra, amit foglaláskor kap emailben. Amennyiben ez nem történik meg, foglalását töröljük!
– Az érkezéskor a fent maradó összeget kézpénzben,bankkártyával vagy szép kártyával tudja rendezni.

– A vendég ingyenesen  lemondhatja a foglalást az érkezést megelőző 30 napig.

A vendégnek fel lesz számítva a teljes ár 50%-a, ha lemondja a foglalást az érkezést megelőző 30 napon belül.

– Érkezést megelőző 7 napon belüli lemondás esetén a szállás teljes összegét ki kell fizetni!

Mi az idegenforgalmi adó?

Az adótörvény szerint idegenforgalmi adó terheli azt a 18 év feletti magánszemélyt, aki nem állandó lakosként az adott önkormányzat illetékességi területén legalább egy vendégéjszakát tölt. Ez azt jelenti, hogy bármerre utazol Magyarországon, a szálláshelyen töltött éjszakáid száma után neked kell megfizetned az idegenforgalmi adót a szállásadódnak.¹
Ha pedig szállásadó vagy, akkor kötelességed beszedni azt a vendégeidtől.²

A Magyar Köztársaságban fizetendő idegenforgalmi adóról rendelkező törvény értelmében, az utas a szálláshely-szolgáltatás fizetésével egyidejűleg köteles kifizetni az idegenforgalmi adót is, ami nincs benne a szállás összegében.  Az idegenforgalmi adóról szóló törvény a felnőttek részére egy napra fizetendő adó összegét 300.-forint összegben határozza meg. A 18 év alatti fiatalabbaknak pedig nem kell idegenforgalmi adót fizetniüktehát ingyenes! A befizetési összeg a jelen Általános Feltételeknek megfelelően a szálláshely-szolgáltatás végösszegének kifizetésével egyidejűleg történik.

A szállás ára (Vendégház / apartman bérlemény)

A szállás ára a kiválasztott lehetőségek a felsoroltak közül választott tarifa lesz felszámolva, magyar forintban értendőek, és az áfa összegét tartalmazzák.
Tartalmak az oldalon szerepelnek amelynek az árváltozás jogát fenntartjuk.

A szolgáltatások árai egyenlőre forintban vannak feltüntetve. A zengoszallas.hu az árváltoztatás jogát fenntartja. A zengoszallas.hu garantálja azokat az árakat, amelyeket az utas fizetett. Az árak változhatnak, de ebben az esetben a zengoszallas.hu tájékoztatja az utast ezekről a változásokról érkezése előtt, illetve emailben megkapja a változásról ,és a szolgáltatásról az új árakat.

Amennyiben a vendégek létszáma meghaladja (többen érkeznének) a vendégházhoz, abban az esetben a tulajdonosnak joga van megtagadni a szállás szolgáltatás teljesítését a be nem jelentett utasoknak! A többlet létszámot nem lehet felár ellenében sem megoldani a fekvőhelyek miatt. A vendégháznál feltüntetett létszám minden esetben a maximum létszámokat jelzik ! ( pl:4 fő , vagy 4 fő + 1 kisgyerek).

A zengoszallas.hu kötelezettségei

– A zengoszallas.hu kötelessége a szolgáltató kínálatában szereplő szolgáltatások ellenőrzése és teljesítése, illetve az utasok jogainak és érdekeinek tiszteletben tartása, az idegenforgalomban kialakult általános szokásoknak megfelelően.
– A zengoszallas.hu az összes felsorolt kötelezettségének maradéktalanul eleget tesz a leírásban szereplő módon, kivéve a rendkívüli körülmények bekövetkeztét, amikor is a 8. pontban rögzítettek lépnek érvénybe.

Hozzájárulok, hogy adataimat a www.zengoszallas.hu a GDPR és a törvényi jogszabályoknak megfelelően kezelje.

A bérlő kötelezettségei

– Az utas felelőssége tiszteletben tartani a magánszállásokon  érvényes házirendet, illetve jó modort tanúsítani a vendégház egész területén, a nyilvános helyeken. A Jakuzzi (maszázsmedence) használati feltételeit kötelező betartani!
– Ital – étel bevitele a jakuzziba TILOS!
TILOS a jakuzziba  bármit is bele tenni! Még fürdő sót, illóolajat, is  TILOS!!
– Kisbabával csak is kizárólag „fürdő pelenka”használattal engedélyezett!
– A fenti kötelezettségek elmulasztása, nem betartása, esetén a bérlő viseli a felmerülő költségeket és köteles megtéríteni az általa okozott kárt.   A foglalás jóváhagyásával a bérlő kötelezettséget vállal, hogy bármilyen károkozás esetén, a helyszínen megtéríti a szolgáltatónak  ( zengoszallas.hu tulajdonosának) okozott kár teljes értékét. (pl: törés(ek),belső – külső bútorok megrongálása, illetve ha nem javítható (eltört, összetört…stb) köteles megtéríteni a kárt. Tekintettel ,hogy távozáskor nem lehet mindent egyszerre leellenőrizni, minden  épségről meggyőződni , hogy van e kár.

Poggyász

A zengoszallas.hu nem vállal felelősséget a poggyász sérüléséért, megsemmisüléséért és elvesztéséért, továbbá a poggyász vagy az értéktárgyak eltulajdonításáért a szálláshelyen (ha lehetőség van rá, javasoljuk a szálláshelyen a tulajdonossal egyeztetni a tárolásról. Az egyes vagyontárgyak elvesztéséről vagy eltulajdonításáról az utas köteles haladéktalanul értesíteni a szálláshely szolgáltatót, illetve az illetékes rendőrkapitányságot. A szálláson mindegyik apartmanban széfet helyeztünk el, ami kisebb méretű vagyontárgyak és személyes tárgyak tárolására alkalmas.Saját beállított kóddal használható!

Útlevelek és Személyazonosítók

A zengoszallas.hu nem vállal felelősséget, ha az Utas összetűzésbe kerül a rendőrséggel vagy egyéb hivatalos szervvel!

Utazási dokumentumok

Miután a zengoszallas.hu/ tulajdonosok megkapta a szolgáltatás teljes díját, az utazási dokumentumokat minden személytől, azt köteles  24 órán belül bejelenteni a helyi illetékes hívatalnak online. Az Utas köteles a befizetésről szóló igazolást bemutatni, igazolás terén (a vouchert/igazolást  e-mailben kapja meg), a vendégházhoz való érkezéskor amennyiben nem egyezik meg a foglalási és szolgáltatási ár érték.

Panaszok

Amennyiben a szolgáltatások minősége nem egyezik meg az ajánlatban feltüntetettel, az utasnak joga van írásbeli panasz benyújtására a tulajdonos részére.

Az utas írásbeli panasz benyújtása esetén értékarányos kártérítést követelhet. Minden utasnak – akinek a nevére a visszaigazolt foglalás ki lett állítva – külön panaszt kell benyújtania. Amennyiben azt az utas a helyszínen nem tette meg panaszát, azt a zengoszallas.hu nem veszi figyelembe. Ebben az esetben az utas nem jogosult kártérítésre.
Eljárás:
– Az Utas köteles a megérkezés napján azonnal reklamálni, ha bármilyen hiányosságot tapasztal a megrendelt szolgáltatás teljesítésére vonatkozólag. Az Utas köteles a megérkezés napján azonnal értesíteni a tulajdonosokat  e-mailen az zengoszallas@gmail.com címen vagy az alábbi telefonszámon +36703246405,vagy +36209246450 számon.
– A zengoszallas.hu köteles egy képviselőjét a helyszínre küldeni és az utasnak meg kell őt várnia és előadnia panaszát. Az utas köteles a zengoszallas.hu képviselőjével jóhiszeműen együttműködni a felmerült probléma megoldásának érdekében. Amennyiben az utas nem fogadja el a felajánlott megoldást, akkor a képviselő a panaszról írásos jegyzőkönyvet készít 2 példányban, egyet a zengoszallas.hu részére, egyet pedig az utas részére. azonnal tájékoztatja. Ebben az esetben, az utasnak meg kell próbálnia a felmerült problémát a szolgáltatóval megoldani.
– Az utas köteles elfogadni a felajánlott alternatív szállást, ha az általa lefoglalt szállással megegyező és a környéken van (ha létezik alternatív megoldás). Amennyiben az utas visszautasítja a megoldást, ami megegyezik a kifizetett szolgáltatásokkal, a zengoszallas.hu nem kíván foglalkozni az utólagos panaszokkal ezt a szolgáltatást illetően. Amennyiben az utas elfogadja a megoldást a helyszínen, akkor azt a zengoszallas.hu úgy kezeli, hogy a panasz meg lett oldva és nem kíván foglalkozni az utólagos panaszokkal.
-Amennyiben a probléma megoldása nem történt meg- Az eljárás alatt, az utas fordulhat közvetítésért harmadik személyhez, az Utazási Irodák Szövetségéhez vagy más intézményhez.
– Ha az utas nem elégedett a megoldással, akkor joga van a pécsi Bírósághoz fordulni jogorvoslatért, ahol a Magyar törvények az irányadók.

Egyszeri panasz során kifizetett legnagyobb összegű kártérítés nem lehet magasabb a panasszal kapcsolatos szolgáltatás áránál. A kártérítés nem tartalmazza a szolgáltatások árait. A kártérítés nem tartalmaz további költségeket, melyek az eljárás során keletkeztek az utasnak.

A zengoszallas.hu-t nem terheli felelősség a kedvezőtlen időjárási viszonyokért, a  és a település környezet tisztaságáért, a célállomásokon elérhető felszerelésekért, az útjavításokért, a környező házak állapotáért és azok felszereléséért, illetve olyan hasonló körülményekért és eseményekért, amelyek az utasok elégedetlenségét válthatják ki, de nincsenek közvetlen összefüggésben a lefoglalt szálláshely minőségével.

Parkoló – főbejárat

Vendégeink részére biztosítva van a parkolás a vendégházunk előtt,és a főbejárat terasz részrész  amely  video kamerával van megfigyelve, és rögzítve.  A felvétel kizárólag csak biztonsági célra van, és kizárólag a felvételhez csak a hatóságnak biztosítjuk a hozzáférést. Ha a vendég érdekét kell a fevétellel bizonyítani, ( eltulajdonítás,rongálás,lopás…stb) természetesen a vendég részére biztosítva a felvétel megnézése.  A felvételeket 7 napig tároljuk a rögzítőn. A video rögzítő biztonságosasn el van zárva, és csak a tulajdonos(ok)nak van hozzáférésük. Foglaláskor e- tényezők tudomásával, megértésével, tisztában van, és elfogadja a GDPR feltételeit.

Utasbiztosítás

A részvételi díj,foglalás, nem tartalmazza az utasbiztosítási „csomag” díját: baleset- vagy betegségbiztosítást az utazás során, poggyászbiztosítást és önkéntes egészségügyi biztosítást. Az utazási szerződés megkötésekor, mely tartalmazza az Általános Feltételeket, az Utasnak  javasoljuk, hogy utas biztosítást kössön.

Személyes adatok védelme

Az utas önkéntesen adja át személyes adatait igazoló dokumentumot a bejelentéshez adatok miatt. Az utas személyes adataira a kiválasztott szolgáltatás lefoglalásához van szükség. A személyes adatok a további kapcsolattartáshoz is szükségesek. A zengoszallas.hu kötelezettséget vállal, hogy az utasok személyes adatait nem juttatja el másnak, nem adja át harmadik személynek, kizárólag a kiválasztott szolgáltatás biztosításának érdekében használja fel azokat. A személyes adatok kizárólag az útlemondási biztosítás, a baleset- és betegségbiztosítás, a poggyászbiztosítás, illetve az önkéntes egészségügyi biztosítás megkötése esetén adhatók át harmadik személynek. Az Általános Feltételek elfogadásával. az utas beleegyezik, hogy személyes adatait a zengoszallas.hu marketing reklám akciói során felhasználhatja.

Biztonság

A Zengő Kincse Vendégház területe ( parkoló, bejárati rész terasz előtérrel ) biztonsági kamerával van ellátva. A felvétel kizárólag biztonsági célra van, és csak is kizárólag a hatóság részére kerül átadásra ,amennyiben az objektumban és a parkolóban bizonyítást biztosít a felvétel.

Fontos megjegyzés

A foglalás befizetésével a vendég elfogadja az itt közölt Általános Feltételeket és így mind az Utasra, mind a zengoszallas.hu-ra nézve ez jogilag kötelezővé válik.

Kedvezmények

A zengoszallas.hu fenn tartja a jogot, hogy a  kedvezményeket, akciós „szállás csomagokat” csak is kizárólag egyedileg határozza meg.
Babaágy – etetőszék, igényelhető nem feláras!

Bírói szervek illetékessége

Az Utas és a zengoszallas.hu a jelen szerződéssel kapcsolatban esetlegesen felmerülő vitás ügyeiket megkísérlik közös megegyezéssel megoldani. Ellenkező esetben elismerik a pécsii Városi Bíróság illetékességét. Peres esetekben a Magyar Köztársaság jogszabályai az irányadóak.

Vállalkozás adatai:
Páiger Attila magánszállásadó
Tel: +36703246405
Email: zengoszallas@gmail.com
Cím: 7694, Hosszúhetény Iskola utca 62.
Adószám: 54930698-1-22
NTAK szám: MA22031886

Banki utalás:
Név: Zengő Kincse Vendégház / Páiger Attila
1. Számlaszám: 12600016-17134176-83913651
Megjegyzésbe: (név,foglalási azonosító)
2. Számlaszám: OTP:11773315-93020972
Nemzetközi utalásról:
IBAN: HU05117733159302097200000000
SWIFT BIC: OTPVHUHB

Számla igényét jelezze/: Online történik emailben.
Szépkártya elfogadás : OTP , K&H, MKB
Helyszíni bankkártya elfogadás minden kártyáról!